20 oktober 2018
Supermarktactie winkelcentrum Rokkeveen
In de ‘Week van de Voedselbanken’ (in de zelfde week als respectievelijk Wereld Voedseldag en Wereld Armoededag) is er op 20 oktober in het winkelcentrum Rokkeveen een supermarktactie bij de 2 grote supermarkten.
Er zullen boodschappenbriefjes worden uitgedeeld met het verzoek een of meerdere artikelen te kopen voor de Zoetermeerse cliënten van de voedselbank.

22 maart 2018
VOEDSELBANK ZOETERMEER ZOEKT VRIJWILLIGERS: Bijrijder, Groenterijder en Loodsdienst

 

De Voedselbank Zoetermeer, onderdeel van de Voedselbank Haaglanden, zorgt er voor dat iedere donderdag ongeveer 300 gezinnen van een voedselpakket worden voorzien. Het uitdelen van die voedselpakketten gebeurt op een zestal kerklocaties in Zoetermeer. De werkgroep Transport zorgt voor de bevoorrading van deze locaties en is op zoek naar vrijwilligers. Het betreft werkzaamheden als BIJRIJDER, GROENTERIJDER en LOODSDIENST, die op elke donderdag plaatsvinden.

De BIJRIJDER brengt samen met de chauffeur en een 2e bijrijder tussen 8.15-12 uur of tussen 12-15.30 uur de voedselpakketten van Voedselbank Haaglanden naar 3 van de 6 de verdeelpunten. De werkzaamheden bestaan uit het laden van de vrachtwagen in Den Haag en uitladen in Zoetermeer.

De GROENTERIJDER haalt met eigen auto kratjes om ca. 8.30 uur groente bij het Proefcentrum voor de Tuinbouw (WUR) in Bleiswijk (vlak bij de A12) en brengt deze voor 10.30 uur naar de Vredekerk in Zoetermeer. Vandaar worden de kratjes met de vrachtwagen verder verdeeld.

De LOODSDIENST is tussen 17.30 en 19 uur actief in onze loods aan de Goudstraat 77. Hij ontvangt daar de lege kratten en koelboxen die door vrijwilligers van de 6 verdeelpunten gebracht worden. Kratten en koelboxen worden opgestapeld. Bij einde werkzaamheden worden de loods en het hek weer afgesloten.

Voor alle werkzaamheden is een draaiboek en planning beschikbaar. Uw inzet zal circa 4 uur per maand zijn of meer/minder indien gewenst.

NADERE INFORMATIE kunt u krijgen bij Ronald Spaan. Telefonisch bereikbaar op 06-36347838 of per mail: spaanronald@gmail.com.

 

22 maart 2018
Linos Club spaart koffie voor de Voedselbank

Lionsclub Zoetermeer heeft voor het vierde jaar op rij DE-punten verzameld voor de voedselbank, eind januari werden al meer dan één miljoen DE-punten geteld. Dit resulteerde op 28 maart 2018 in de overhandiging van 2052 pakken DE Bio snelfiltermaling aan de Voedselbank Zoetermeer. 

In totaal verzamelden de Lionsclubs in heel Nederland circa 44 miljoen waardepunten. DE verhoogde dat totaal nog eens met 20%. De Voedselbank is erg blij met dit initiatief van de Lions en DE, want de behoefte blijft groot. Ruud Mons van de Voedselbank Zoetermeer nam meer dan drie pallets met koffie in ontvangst. “Deze actie vult onze eigen initiatieven op een geweldige manier aan. Dat de actie nodig is blijkt alleen al uit het feit dat er van de donatie van vorig jaar nog slechts één pak over is.”, vertelt Ruud. Lionsclub Zoetermeer werd bij de overhandiging vertegenwoordigd door kartrekkers Bert van Eken, Willem van Waaij en Chris Hartog.
De punten zijn op initiatief van de leden van de club verzameld via winkeliers en ondernemers in de stad. De winkelwaarde van de donatie bedraagt bijna € 12.000,-.
https://www.zoetermeeractief.nl/actueel-nieuws/322-maart-2018/13810-lions-club-spaart-koffie-voor-voedselbank

 

 

13 november 2017

Help de Voedselbank Zoetermeer!
In aanloop naar de feestdagen hebben Floravontuur Businessclub en PLUS Verheul de handen ineengeslagen. Met deze samenwerking hopen wij dat de jaarlijkse inzamelactie van de businessclub voor de Zoetermeerse Voedselbank een nóg groter succes zal worden! Kom in actie en help de Voedselbank door ook daadwerkelijk in actie te komen. Iedereen kan helpen om de huishoudens in Zoetermeer die van de Voedselbank afhankelijk zijn een extra mooi kerstpakket voor de feestdagen te bezorgen. Elke € 50,- staat voor een volledig gevuld voedselpakket. Met € 10.000,- kunnen we 200 gezinnen blij maken. Doet u mee? Doneer voor de Voedselbank, voor al die mensen in onze regio die ook een kerstpakket verdienen.
Doneer een bedrag of activeer zelf uw persoonlijke donatiepagina en haal geld op voor dit mooie initiatief.

Klik op de volgende link:

https://supportanddonate.com/event/82/voedselbank-actie-2017/

 
Januari - Februari 2017: DE waardepuntenactie voor de Voedselbank
Spaar Douwe Egberts waardepunten en lever die in bij de uitdeelpunten van de Voedselbank.
Voor elke 600 punten krijgt de Voedselbank 1 pak koffie

 

Contact Zoetermeer

J. de Jager

jstdejager@gmail.com
06 16 26 14 46

 

Aanbieden voedsel:
R. Mons
ruudmons@hetnet.nl
06 18 11 27 01

Registratie VB Haaglanden

0174-212000, optie 2
op maandag en dinsdag van 09.30 - 14.30 uur
registratie@voedselbankhaaglanden.nl

www.voedselbankhaaglanden.nl