Vrijwilligers

Er zijn in Zoetermeer 2 groepen vrijwilligers:

 

1. Vrijwilligers voor de activiteiten in de Uitdeelpunten
Alle activiteiten door vrijwilligers vinden op de donderdag plaats. De voedselpakketten worden in Den Haag klaargemaakt en naar de 6 uitdeelpunten in Zoetermeer gebracht.
In de uitdeelpunten worden een aantal artikelen toegevoegd die lokaal in Zoetermeer zijn gedoneerd.
Per uitdeelpunt is er een vaste groep vrijwilligers die voor een langere periode worden ingeroosterd.

 

2. Vrijwilligers voor verschillende transportactiviteiten

 

Op dit moment is er behoefte aan enkele bijrijders, groente- en broodrijders en iemand die loodsdienst wil draaien. Graag aanmelden bij Ronald Spaan: e-mail: ronaldspaan@gmail.com 


De activiteiten zijn:

a. Elke donderdag worden er 2 transportritten gemaakt om de voedselpakketten op te halen bij de Voedselbank Haaglanden. Hiervoor wordt een BE-combinatie  beschikbaar gesteld door een Zoetermeerse firma, bemand door 1 chauffeur en 2 bijrijders.

b. Door Bakker Jongerius wordt brood beschikbaar gesteld. Dit brood wordt opgehaald en naar de centrale loods en enkele uitdeelpunten gebracht.

c. Een aantal maanden per jaar worden er tomaten en komkommers gehaald bij een bedrijf in Bleiswijk en vervolgens naar één punt gebracht vanwaar ze gedistribueerd worden over de 6 uitdeelpunten.

d. De Loods-dienst: is tussen 17.30 en 19.00 uur actief in onze loods aan de Goudstraat 77 - 92. Hij/zij ontvangt daar de lege kratten en koelboxen die door vrijwilligers van de 6 uitdeelpunten gebracht worden.

 

Kijk HIER voor vacatures bij de Voedselbank Haaglanden, locatie Boomaweg 101, Den Haag


Stagiaires

Omdat er in Zoetermeer door de week geen speciale activiteiten zijn, is het niet mogelijk schoolstagiaires een plek te bieden. Alleen op donderdagmiddag zijn er activiteiten in de uitdeelpunten. Hier zijn al voor een langere periode vrijwilligers ingeroosterd.

 

Contact Zoetermeer

J. de Jager

jstdejager@gmail.com
06 16 26 14 46

 

Aanbieden voedsel:
R. Mons
ruudmons@hetnet.nl
06 18 11 27 01

Registratie VB Haaglanden

0174-212000, optie 2
op maandag en dinsdag van 09.30 - 14.30 uur
registratie@voedselbankhaaglanden.nl

www.voedselbankhaaglanden.nl